Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba zátiší (FSI-YKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YKS - Kresba zátiší, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prostorový záznam skutečnosti se zaměřením na skladbu předmětů, jejich vzájemné objemové a proporční vztahy. Důraz je kladen na výtvarně správné znázornění materiálů a povrchů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Ballestar, V., Vigué, J.: Skici- kompletní průvodce skicováním, Rebo, Barcelona, 2005 (CS)Pijoan, J.: Dějiny umění 1-12, Odeon, Praha, 1986-2003Ševčík, J. - Morganová, P. - Dušková, D.: České umění 1938 - 1989, Academia, Praha, 2001Teissig, K.: Techniky kresby, Artia, Praha, 1986Reyna, R.: How to draw what you see, Watson-Guptill publications, New York, 1996Reyna, R.: How to draw what you see, Watson- Guptill publications, New York, 1996

Požadavky

Předpokládají se teoretické znalosti z perspektivy a zkušenost s kresbou zátiší, složeného ze základních geometrických těles s jednotným povrchem, v perspektivním pohledu, dle modelu, včetně stínů vlastních i vržených.

Garant

Ing. Dana Rubínová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dana Rubínová, Ph.D.