Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba výrobku (FSI-YKV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YKV - Kresba výrobku, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozvíjet kresbu dle modelu a to se zaměřením na průmyslové výrobky. Cílem cvičení je podpořit schopnost jak reálného tak schematického vizuálního záznamu.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Pijoan, J.: Dějiny umění 1-12, Odeon, Praha, 1986-2003Product Design Sketches, Booqs, Antwerp, 2012 (EN)Product Design Sketches, Booqs, Antwerp, 2012 (EN)Teissig, K.: Techniky kresby, Artia, Praha, 1986Ševčík, J., Morganová, P., Dušková, D.: České umění 1938-1989, Academia, Praha, 2001 (CS)Smith, E.: Art today, Slovart, Praha, 1996 (CS)

Požadavky

Předmět navazuje na základy kresby, kresbu geometrických objektů a kresbu zátiší. Předpokládají se teoretické znalosti z perspektivy (včetně světla a stínu), schopnost je prakticky uplatňovat při stavbě kresby v ploše a zkušenost s kresbou zátiší, složeného z objektů různého charakteru, materiálu a povrchu v perspektivním pohledu, dle modelu.

Garant

Ing. Dana Rubínová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dana Rubínová, Ph.D.Mgr. Ing. Anna Štohanzlová