Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování - reliéfní tvorba (FSI-YML-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YML-A - Modelování - reliéfní tvorba, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s modelováním reliéfu. Praktická cvičení jsou zaměřena na modelovaný reliéf hlavy dle sádrové busty, akcentují stavbu objemu, s důrazem na proporce a charakter modelu.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Larousse: Umění a lidstvo, Praha, 1974José Pijoan: Dějiny umění 1-12, Odeon/Euromedia - Knižní klub a Balios, Praha 1986/2000, 2003Josef Zrzavý: Anatomie pro výtvarníky, Avicenum, Praha 1977Jiří Ševčík, Pavlína Morganová, Dagmar Dušková: České umění 1938-1989 /programy/kritické trexty/dokumenty/, Academia, Praha, 2001Česká periodika: Umělec, Art&Antiques, Atelier, Detail /1995-2000/, Výtvarné umění /1990-1996/, Prostor Zlín, Bulletin Moravské galerie v BrněEdward Lucie - Smith: Art today, Slovart, Praha 1996

Požadavky

Předpokládají se zažité znalosti z perspektivy uplatňované v kresebném projevu a zejména zkušenosti s modelovanou lebkou a hlavou dle sádrové busty.

Garant

doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.

Vyučující

doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.