Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - kompoziční studie (FSI-YZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YZ1 - Ateliér - kompoziční studie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úkolem předmětu je seznámit studenty se základy stavby objemu, formou tvůrčí, prostorové činnosti. Ta je prakticky rozvíjena na hmotových, kompozičních studiích. Cílem je rozvoj tvůrčího potenciálu studentů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Rileyová, N.: Dějiny užitého umění, Slovart, Praha, 2004Eissen, K.; Steur, R.: Sketching the Basics, Bispublishers, Amsterdam 2013 (EN)Pijoan, J.: Dějiny umění 1-12, Odeon/Euromedia-Knižní klub a Balios, Praha 1986/2000, 2003Gorman, C.: The Industrial Design Reader, New York : Allworth, 2003Pipes, A.: Foundations of Art and Design. Laurence King Publishing, Second edition, London 2008Sparke, P.: Století designu - průkopníci designu 20. století, Slovart, Praha 1999

Požadavky

Předpokládají se elementární znalosti perspektivy, zvládnutá kresba základních geometrických těles. Důležitá je základní orientace v dějinách umění a designu. Výhodou jsou jakékoli zkušenosti s prostorovou tvorbou.

Garant

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.

Vyučující

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.