Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - prostorové studie (FSI-YZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YZ2 - Ateliér - prostorové studie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úkolem předmětu je seznámit studenty s možnostmi obsahového uchopení tématu, jako základem průmyslového designu, formou ateliérové tvůrčí činnosti. Ta je prakticky rozvíjena na prostorových studiích, zaměřujících se primárně na tvar a jeho význam. Cílem je rozvoj tvůrčího potenciálu studentů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Eissen, K.; Steur, R.: Sketching the Basics, Bispublishers, Amsterdam 2013Rileyová, N.: Dějiny užitého umění, Slovart, Praha, 2004Pijoan, J.: Dějiny umění 1-12, Odeon/Euromedia-Knižní klub a Balios, Praha 1986/2000, 2003Gorman C.: The Industrial Design Reader, New York : Allworth, 2003Pipes, A.: Foundations of Art and Design. Laurence King Publishing, Second edition, London 2008Sparke, P.: Století designu - průkopníci designu 20. století, Slovart, Praha 1999

Požadavky

Předpokládá se zvládnutá kresba geometrických těles, v perspektivním pohledu. Zkušenosti s navrhováním kompozičních studií, včetně hmotových modelů a s tím související schopnost práce se základními materiály (průmyslová plastelína – clay, hlína). Důležitá je orientace v dějinách umění a designu.

Garant

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.

Vyučující

akad. soch. Josef Sládek, ArtD.