Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - prostorové studie (FSI-YZ2-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YZ2-A - Ateliér - prostorové studie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úkolem předmětu je seznámit studenty s možnostmi obsahového uchopení tématu, jako základem průmyslového designu, formou ateliérové tvůrčí činnosti. Ta je prakticky rozvíjena na prostorových studiích, zaměřujících se primárně na tvar a jeho význam. Cílem je rozvoj tvůrčího potenciálu studentů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

José Pijoan: Dějiny umění 1-12, Odeon/Euromedia - knižní klub a Balios, Praha 1986/2000/2003Larousse: Umění a lidstvo, Praha, 1974Noël Rileyová: Dějiny užitého umění, Slovart, Praha 2004Penny Sparke: Století designu - průkopníci designu 20. století, Slovart, Praha 1999Česká periodika: Blok, Design trend, Design bulletin, Architekt, Zlatý řezMiroslav Schätz: Moderní materiály ve výtvarné praxi, SNTL, Praha 1982José Pijoan: Dějiny umění 1-12, Odeon/Euromedia - knižní klub a Balios, Praha 1986/2000/2003Penny Sparke: Století designu - průkopníci designu 20. století, Slovart, Praha 1999Česká periodika: Blok, Design trend, Design bulletin, Architekt, Zlatý řez

Požadavky

Předpokládá se zvládnutá kresba geometrických těles, v perspektivním pohledu. Zkušenosti s navrhováním kompozičních studií, včetně hmotových modelů a s tím související schopnost práce se základními materiály (průmyslová plastelína – clay, hlína). Důležitá je orientace v dějinách umění a designu.

Garant

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.

Vyučující

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.