Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měření a experiment (FSI-ZEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-ZEM - Měření a experiment, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty se soudobými metodami, přístrojovou a výpočetní technikou pro měření základních fyzikálních veličin. Tyto veličiny jsou vstupními údaji potřebnými pro výpočtové modelování strojů a jejich dílců a verifikací jeho výsledků. Kurs se zaměřuje především na způsoby vyšetřování kinematických veličin, sil, momentů, tlaků a hluku a zpracováním získaných výsledků s využitím metod CAT/CAME (computer aided testing/computer assisted measurement and evaluation).

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Kobayashi, A.S.: Handbook on Experimental Mechanics, Prentice Hall, New Jersey 1987 (EN)Dally, J.W. et al.: Instrumentation for Engineering Measurements, John Wiley & Sons, New York 1984 (EN)Harris, C.M.: Shock and Vibration Handbook, McGraw Hill, 1996 (EN)Bernard, J.: Technický experiment, ČVUT Praha 1999 (CS)Tůma, J.: Zpracování signálů získaných z mechanických systémů užitím FFT, Sdělovací technika, Praha 1997 (CS)Mišun. V.: Vibrace a hluk, VUT Brno 1998 (CS)

Požadavky

Předpokládají se základní znalosti z oblasti matematiky, numerické matematiky, statistiky a pravděpodobnosti, fyziky, mechaniky a elektrotechniky.

Garant

doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc.Ing. Jakub Roupec, Ph.D.Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D.