Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ocelové konstrukce (FSI-ZOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-ZOK - Ocelové konstrukce, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s problematikou návrhu, konstrukce a ochrany ocelových konstrukcí a celků. Na příkladech z praxe demonstrovat montážní postupy, dimenzování a konstrukční zásady. Rozšířit znalosti studentů v oblasti ochrany materiálů proti korozi s ohledem na rostoucí požadavky výroby na kvalitu a predikovanou životnost výrobků u různých druhů instalací.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Černý, M.: Korozní vlastnosti kovových konstrukčních materiálů. SNTL Praha, I. vydání 1984WALD, F. a kol., Prvky ocelových konstrukcí. Příklady podle Eurokódů: [skripta]. ČVUT Praha, 2003Číhal, V.: Mezikrystalická koroze ocelí a slitin. SNTL Praha, 1994Studnička, J.: Ocelové konstrukce. [skripta]. ČVUT, 2006Macháček, J., Studnička, J.: Ocelové konstrukce 2, ČVUT, 2005 Studnička, J., Ocelové konstrukce 10. Normy. [skripta]. ČVUT Praha, 2006Studnička, J., Holický, M., Ocelové konstrukce 20. Zatížení staveb podle Eurokódu. [skripta]. ČVUT Praha, 2003

Požadavky

Předpokládají se znalosti z oblasti mechaniky, pružnosti a pevnosti, nauky o materiálu.

Garant

prof. Ing. Ivan Křupka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michal Černý, CSc.doc. Ing. Pavel Maňas, Ph.D.