Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zkoušení vozidel (ÚSI-1ECZV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1ECZV - Zkoušení vozidel, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijním cílem předmětu je připravit odborníky v řídících funkcích na různých úrovních k rozhodovacím aktivitám v oblasti automobilové techniky, zejména pro jejího provoz, údržbu a opravy, se kterými zkoušení vozidel bezprostředně souvisí.

Osnova

1. Základy technické diagnostiky a zkoušení, základní pojmy a definice, principy, názvosloví, předpisy a normy pro motorová vozidla2. Druhy a podmínky provádění zkoušek, měření a vyhodnocování dat3. Hmotnostní parametry a výkonové vlastnosti vozidel, hospodárnost4. Zkoušení brzd5. Diagnostika a zkoušení odpružení, pružiny, tlumiče, vnitřní a vnější hluk vozidel6. Problematika zkoušení ovladatelnosti vozidel, směrová stabilita7. Převodová ústrojí, druhy zkušeben8. Řídící ústrojí, geometrie řízení a zavěšení kol, zkoušky vozidlových kol9. Životnostní zkoušky vozidel, náprav a karoserii, zkoušky pasivní bezpečnosti10. Obecné zásady diagnostiky motorů, diagnostika zážehových motorů11. Diagnostika vznětových motorů, evropská palubní diagnostika (EOBD) 12. Základní vybavení specializovaných pracovišť, kontrola a hodnocení technického stavu vozidla na STK, aplikace diagnostiky v provozu a údržbě vozidel13. Schvalování technické způsobilosti vozidel, homologační zkoušky, nárazové zkoušky

Literatura

VÉMOLA, A.: Diagnostika automobilů I, II, Littera, Brno 2006, ISBN 80-85763-31-1

Požadavky

Pro studium předmětu jsou vyžadovány znalosti konstrukce motorových vozidel.

Garant

doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D.Ing. Vladimír Panáček, Ph.D.