Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza silničních nehod II (ÚSI-1EDAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1EDAS - Analýza silničních nehod II, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získání zkušeností s aplikací fyzikálních zákonů na konkrétní řešené dílčí úlohy a poté jejich využití při komplexní analýze.

Osnova

1 Mechanika střetu vozidel2 Stanovení EES a diagram rovnováhy hybností a impulsů3 Grafické metody analýzy silničních nehod – MDRHI, metoda rhomboidního řezu, energetického prstence4 Grafické metody analýzy silničních nehod – aplikace na konkrétních příkladech včetně čelního střetu s rotací5 Grafické metody analýzy silničních nehod – metoda drhi+ees a metoda průniku pásem6 Nehody za účasti motocyklů7 Nehody osobních vozidel – nehody na křižovatce8 Nehody s nákladními vozidly, nehody se zvířaty a za snížené viditelnosti9 Havárie a převracení vozidel 10 Znalecký posudek k analýze silniční nehody, interpretace závěrů11 Pojistné podvody12 Simulační program a tabulkový procesor – jejich význam a podpora pro analýzu silničních nehod13 Biomechanika a zranění osob, pohyb posádky, konzultace se soudním lékařem

Literatura

SEMELA, M. Analýza silničních nehod II. Brno. 2012. (83 p.).BRADÁČ, A. a kol.: Soudní inženýrství. AKADEMICKÉ NAKLADATELSTVÍ CERM, s.r.o., Brno 1997 ISBN 80-7204-057-XBRADÁČ, A. a kol.: Znalecký standard č. III, IV. Ústav soudního inženýrství VUT v Brně,1991

Požadavky

Podmínkou studia předmětu je znalost základů mechaniky pohybu vozidel, zákonů zachování, Newtonových zákonů a jejich aplikace.

Garant

prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc.