Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v dopravě (ÚSI-1EDPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1EDPD - Právo v dopravě, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijním cílem předmětu je seznámit studenty s právními předpisy, jejichž znalost je předpokládána u managementu dopravní firmy provozující silniční dopravu.

Osnova

1. Úvod do předmětu - základní pojmy2. Požadavky na odbornou způsobilost k provozování silniční dopravy3. Práva a povinnosti dopravce 4. Režim řidiče- I5. Režim řidiče- II6. Způsob vedení záznamu o provozu vozidla a záznamu o době řízení, přerušení řízení a odpočinku7. Kontrolní zařízení pro evidenci režimu řidiče-analogové a digitální tachografy8. Vyhodnocení a práce s daty z analogového a digitálního tachografu9. Zvláštní požadavky na dopravce provozující osobní dopravu10. Zvláštní požadavky na dopravce provozující nákladní dopravu11. Vymáhání práva - kontrolní orgány 12. Příklady praktických kontrol v EU (kontrola dokladů, kontrola režimu řidiče, vážení vozidla)13. Způsoby uplatnění sankcí za porušení předpisů

Literatura

Právní předpisy EU a ČR a vlastní skripta.

Požadavky

Zvláštní prerekvizity nejsou

Garant

Ing. Jiří Novotný

Vyučující

Ing. Jiří Novotný