Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrské sítě a dopravní infrastruktura (ÚSI-1RBIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1RBIS - Inženýrské sítě a dopravní infrastruktura, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Možnost využití získaných vědomostí při dalším studiu a samostudiu a následně pak i v projekční, správní i výrobní praxi.

Osnova

1. Úloha inženýrských sítí ve společnosti, historický vývoj a třídění sítí, hospodárnost sítí, faktory ovlivňující investiční náklady.2. Prostorové uspořádání sítí, vodovodní a stokové sítě, domovní ČOV-3. Napojení nemovitostí - přípojky, systémy centrálního zásobení teplem, plynovody.4. Napojení plynovodní - přípojky, vodičové sítě, telekomunikační sítě, normy a předpisy vztahující se k výstavbě a provozování inženýrských sítí.5. Společenská funkce dopravy a její historický vývoj, dopravní soustavy a druhy dopravy, úkoly a náplň silničního a městského dopravního inženýrství. 6. Základní názvosloví pozemních komunikací, silniční a stavební správní orgány, sítě pozem. komunikací ČR a Evropy. 7. Základní technické a právní podklady navrhování, stavby, údržby a správy pozemních komunikací. 8. Druhy dokumentace staveb pozemních komunikací a její projednávání, povolování odchylek od závazných předpisů.9. Návrhové prvky trasy pozemní komunikace, navrhování zemního tělesa a konstrukce vozovek.10. Systém jakosti v oboru pozemních komunikací, provádění a kontrola prací.11. Místní a účelové komunikace, městská hromadná doprava, doprava statická, cyklistická a pěší.12. Železniční doprava a přeprava, železniční stanice a uzly, překladiště.13. Doprava a přeprava letecká, lodní a nekonvenční.

Literatura

BERÁNEK, J. A KOL. Inženýrské sítě, VUT v Brně, FAST 2006ŠRYTR A KOL. Městské inženýrství, Academia, Praha 1998 MEDELSKÁ,V. A KOL.: Dopravné inženierstvo, ALFA, Bratislava, 1991ŠPALEK, P., RACLAVSKÝ, J. Sanace stok a kanalizačních přípojek - Technická směrnice, Hydroprojekt a.s., 2000Normy a předpisy vztahující se k dané problematice SMĚLÝ, M. a kol.: Dopravní inženýrství. Studijní podpora VUT Brno FAST, ÚPKO, termín odevzdání 11/2007

Požadavky

Nejsou požadovány

Garant

prof. Ing. Jan Kudrna, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Kudrna, CSc.