Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Požární ochrana a požární bezpečnost staveb (ÚSI-1RDPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1RDPO - Požární ochrana a požární bezpečnost staveb, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijním cílem předmětu je naučit studenty problematiku požární bezpečnosti budov ve vztahu ke správě a údržbě budov.

Osnova

1. Právní předpisy v požární ochraně2. Povinnosti všech fyzických osob na úseku požární ochrany3. Členění provozovaných činností podle požárního nebezpečí4. Povinnosti právnických a podnikajících fyzických osob na úseku požární ochrany, přestupky, postihy, náhrady škod u fyzických, právnických a podnikajících fyzických osob na úseku PO5. Požární dokumentace (evakuační plány, poplachové směrnice, apod.)6. Úvod do problematiky požární bezpečnosti staveb, normativní zakotvení PBS7. Obsah požárně bezpečnostního řešení stavby8. Základní principy řešení požární bezpečnosti staveb u nevýrobních objektů9. Základní principy řešení požární bezpečnosti staveb u výrobních objektů a staveb 10. Požární technika - věcné prostředky požární ochrany, vyhrazené druhy požární techniky11. Požární technika - požárně bezpečnostní zařízení12. Odborná způsobilost, školení zaměstnanců, autorizace - práva a povinnosti při provozování činností v úseku PO13. Rezerva, přednáška odborné firmy

Literatura

Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění pozdějších předpisůVyhláška č. 246/2001 Sb., o požární prevenciKodex požárních norem řady ČSN 73 08xxZákon č. 183/2006 Sb., stavební zákonVyhláška č. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbuRUSINOVÁ, M., JURÁKOVÁ, T., BADALOVÁ, M.: Pozemní stavitelství - Požární bezpečnost staveb, skripta VUT v Brně, VUT v Brně, FAST, Brno 2002, ISBN 80-214-2213-0, 172 s. (skriptum)RUSINOVÁ, M., JURÁKOVÁ, T., SEDLÁKOVÁ, M.: BH11 - Požární bezpečnost staveb, studijní opory pro program kombinovaného a denního bakalářského studia, VUT v Brně, FAST, Brno 2006, 177 s. (učební text)

Požadavky

Pro studium předmětu jsou vyžadovány základní znalosti z problematiky konstrukcí pozemních staveb a základní znalosti stavební legislativy.

Garant

Ing. Markéta Sedláková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Markéta Sedláková, Ph.D.