Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vady a poruchy staveb (ÚSI-1RDVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1RDVP - Vady a poruchy staveb, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijním cílem je získání znalostí pro zajišťování bezpečného stavu staveb a navrhování opatření vedoucích k odstranění vad a poruch staveb.

Osnova

1. Vady a poruchy, dělení vad a poruch2. Příčiny vad, poruch a havárií různých objektů3. Možnosti snižování počtů závad4. Prodloužení životnosti objektů. Řešení havarijních případů - požáry, výbuchy apod.5. Zesilování všech hlavních nosných částí, výpočet, provedení, nejnovější způsoby zvýšení spolehlivosti6. Zesilování všech hlavních nosných částí, výpočet, provedení, nejnovější způsoby zvýšení spolehlivosti - pokračování7. Zesilování všech hlavních nosných částí, výpočet, provedení, nejnovější způsoby zvýšení spolehlivosti - pokračování8. Příklady vad a poruch - jejich náprava9. Příklady rekonstrukce základů,10. Příklady rekonstrukce stropů, střech, 11. Příklady rekonstrukce průmyslových a inženýrských staveb12. Příklady rekonstrukce občanských a vodohospodářských staveb.13. Zesilování zdiva.

Literatura

DAMSTRUC (2005, 2002, 2000) Brazílie, Sborníky mezinárodních konferencí SANACE, mezinárodní konference Brno, 1996 - 2006REKONSTRUKCE STAVEB, ERA, 2006Vady a poruchy staveb, Dasshofer Verlag, 2003 - 2006

Požadavky

Nejsou vyžadovány

Garant

prof. RNDr. Ing. Petr Štěpánek, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ing. Petr Štěpánek, CSc.