Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo (ÚSI-1SBTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1SBTP - Trestní právo, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijním cílem předmětu je získání základních informací o úpravě trestního práva hmotného a trestního procesu v kontextu právního systému.

Osnova

1. Pojem, zásady a struktura trestního práva2. Zásady trestní odpovědnosti3. Pojem trestného činu. Skutková podstata trestného činu, objekt a objektivní stránka4. Subjekt a subjektivní stránka trestného činu5. Klasifikace trestných činů. Trestné činy hospodářské6. Trestné činy proti majetku a proti svobodě a lidské důstojnosti7. Ostatní trestné činy8. Pojem a zásady trestního procesu; soustava orgánů činných v trestním řízení9. Strany trestního procesu a osoby zúčastněné; přípravné řízení trestní10. Soudní řízení a opravné prostředky v trestním řízení11. Odklon v trestním právu. Odpovědnost mládeže za protiprávní činy12. Postavení poškozených v trestním řízení; pojem a zásady adhezního řízení13. Současný vývoj a problémy trestněprávní úpravy v ČR

Literatura

Novotný, F.: Praktikum Trestní právo hmotné, Plze'n, 2005.Novotný, F.: Praktikum Trestní právo procesní, Plzeň, 2006.

Požadavky

Nejsou požadovány.

Garant

PhDr. Mgr. Ivan Nezval

Vyučující

PhDr. Mgr. Ivan Nezval