Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruský jazyk (ÚSI-1SDRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-1SDRS - Ruský jazyk, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem této zkoušky je ohodnotit, zda studenti magisterského studia dosáhli pokročilosti B1 podle stupnice CEF (Common European Framework), která je stanovena institucí Council of Europe. Krátký přehled požadavků pro pokročilost B1 je uveden v Anotaci.

Osnova

Pro tento předmět vypisuje Kabinet jazyků volitelné předměty BYR5 a BYR6.

Literatura

Raduga 2, Stanislav Jelínek a kol., Nakladatelství Fraus 1997Raduga 3, Stanislav Jelínek a kol., Nakladatelství Fraus 1999

Požadavky

Výstupní úroveň B1. Studenti by měli umět správně používat následující gramatické jevy: časování sloves, skloňování podstatných a přídavných jmen, minulý čas; tvořit příslovce, rozkaz, podmiňovací věty, datum; vyjádřit čas; znát ruské číslovky, zájmena a předložky; správně číst i psát v azbuce; v řeči používat správný přízvuk a intonace. Dále by měli být schopni s dostatečnou slovní zásobou se představit, mluvit o své rodině, škole, povolání, volném čase atd. Měli by umět komunikovat a reagovat v následujících tématech: doprava, nakupování, vzhled, vlastnosti člověka, cestování, počasí, zdraví, sport apod.

Garant

Mgr. Lucie Strnadová

Vyučující

Mgr. Lucie Strnadová