Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět HW/SW Codesign (ÚSI-2ICHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-2ICHS - HW/SW Codesign, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studijním cílem předmětu je získání znalostí a dovedností v oblasti souběžného návrhu technického a programového vybavení (HW/SW Co-design) výpočetních systémů, s modely pro popis chování hardwarových a softwarových komponent a jejich vzájemnou interakci, s algoritmy a technikami pro rozdělování a odhad kvality rozdělení na část softwarovou a část hardwarovou, se syntézou a optimalizací výsledné implementace systému podle různých kritérií.

Osnova

1. Aspekty návrhu vestavěných HW/SW výpočetních systémů na systémové úrovni.2. Výpočetní technologie, struktury a heterogenní platformy.3. Behaviorální a strukturní popis.4. Syntéza výpočetních systémů - alokace, přidělení a plánování výpočetních úloh na výpočetní struktury.5. Syntéza výpočetních struktur a jejich optimalizace podle různých kritérií.6. Integrované návrhové prostředky.7. Jazyky pro popis HW/SW.8. Techniky pro odhady a analýzu návrhu s ohledem na daná omezení.9. Techniky návrhu s ohledem na nízký příkon.10. Výpočetní modely.11. Rozhraní a komunikace mezi komponentami.12. Algoritmy a nástroje pro automatizované rozdělování.13. Optimalizace na systémové úrovni.

Literatura

Přednáškové materiály v elektronické formě.De Micheli, G., Rolf, E., Wolf, W.: Readings in Hardware/Software Co-design, Morgan Kaufmann; 1st edition, 2001, 697 p., ISBN: 1558607021. (EN)

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

doc. Dr. Ing. Otto Fučík