Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografické informační systémy (ÚSI-2IDGS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-2IDGS - Geografické informační systémy, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s principy GIS a připravit je prakticky pro práci s těmito systémy, což zahrnuje jejich návrh, vytváření, pořizování a analýzu geografických dat a uplatňování geografických počítačových aplikací v průmyslu, vědě a obchodu.

Osnova

1. Úvod do problematiky GIS.2. Struktura a funkce GIS.3. Modelování geografických objektů.4. Reprezentace prostorových objektů pro uložení v databázi.5. Databázové systémy pro GIS.6. Činnosti v rámci typického GIS projektu.7. Pořizování geografických dat.8. Zpracování a vizualizace geografických dat.9. GIS programy ArcView a Grass.10. Vytváření uživatelských map.11. Technické prostředky pro GIS. Provozování a údržba GIS.12. Navigace v terénu.13. Aplikace GIS v průmyslu, administrativě a přírodních vědách.

Literatura

Hrubý, M: Geografické informační systémy, studijní opora, FIT VUT v BrněTuček, J.: Geografické informační systémy, Computer Press, 1998Davis, E.D.: GIS pro každého - Vytváříme mapy na počítači, Computer Press, 2001

Požadavky

Základy teorie modelování a simulace systémů. Databázové systémy. Informační systémy.

Garant

Ing. Martin Hrubý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Hrubý, Ph.D.