Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soudní inženýrství (ÚSI-2SBSI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-2SBSI - Soudní inženýrství, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení s expertní a soudně znaleckou činností, s metodami expertní a soudně znalecké analýzy, s metodami oceňování nemovitého a movitého majetku, metodami stanovování výše škody na hmotném majetku a metodikou zpracování expertního a soudně znaleckého posudku. Součástí předmětu jsou také rizika znalecké činnosti.

Osnova

1. Expertní a soudně znalecká činnost2. Systémové pojetí expertního a soudně znaleckého posudku3. Systémová analýza děje4. Matice hypotéz a matice stop, matice odrazu, korespondence poškození5. Metody a způsoby zajištění stop a jejich dokumentace6. Metody expertní a soudně znalecké analýzy7. Analýza děje v čase a prostoru, metoda zpětného odvíjení děje, metoda zužování mezí8. Metody oceňování hmotného majetku pro účely stanovení výše škody, míry rizika škodného následku a pojistného zajištění9. Metody oceňování nemovitostí10. Metody oceňování nemovitostí11. Metody oceňování movitého majetku12. Metody stanovení výše škody13. Metodika zpracování expertního a soudně znaleckého posudku. Rizika znalecké činnosti.

Literatura

BRADÁČ, A. a kol.: Úvod do soudního znalecAkademické nakladatelství CERM, s.r.o., Brno, 2004BRADÁČ A., KREJČÍŘ P., SCHOLZOVÁ, V.: Úřední oceňování majetku. Akademické nakladatelství CERM, s.r.o., Brno, vychází při každé aktualizaci prováděcí vyhl. k zákonu č. 151/1997 Sb.BRADÁČ, A. A KOL.: Soudní inženýrství. Akademické nakladatelství Cerm, s.r.o., Brno, 1997

Požadavky

Zvláštní požadavky nejsou.

Garant

doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D.