Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie sanace betonů (ÚSI-DSD01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ÚSI-DSD01 - Technologie sanace betonů, Ústav soudního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

1. Anatomie oprav povrchů.2. Technická a technologická kritéria pro kontrolu a provádění sanací, předúprava betonového povrchu - účel, kontrola a přejímka prací.3. Antikorozní ochrana výztuže - účel, kontrola, přejímka prací.4. Správkové malty a betony, základní požadavky na správkové malty a betony.5. Kontrola povrchových ochranných systémů, základní požadavky na povrchové ochranné systémy, referenční plochy.6. Soudržnost správkových materiálů se stávajícím betonem.7. Rozbor a strategie návrhu sanace. Volba materiálů.8. Metody reprofilace.9. Zvyšování pevnosti nosníků ve smyku. Zlepšení přenosu smyku mezi prvky. Zpevňování nosníků. Stabilizace a zpevňování ve spojích. Stabilizace trhlin.10. Strategie a metody ochrany betonů. Garanční a pogaranční kontroly.11. - 13. Detailní zpracování individuálně zadaného projektu, tzn. technologický předpis sanace v kompletním rozsahu podle TP SSBK II.

Literatura

EMMONS, P., DROCHYTKA, R., JEŘÁBEK, Z: Sanace a údržba betonu v ilustracích . Akademické nakladatelství CERM Brno 1999MATOUŠEK, M., DROCHYTKA, R: Atmosférická koroze betonů . IKAS Praha 1998DROCHYTKA, R., HELA, R.: Technické podmínky pro přípravu a kontroly oprav železobetonových konstrukcí ve výrobnách ČEZ, a. s.. ČVUT Praha, 1995

Požadavky

Výroba a vlastnosti maltovin (zejména cementy); druhy a vlastnosti polymerních materiálů; složení a výroba betonu, jeho zkoušení v čerstvém i ztvrdlém stavu.

Garant

prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA