Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika pevných látek pro učitele 1 (KFY / FPLU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / FPLU - Fyzika pevných látek pro učitele 1, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Krystalová struktura, RTG difrakce, chemická vazba a vazby v pevných látkách, kmity krystalové mříže, tepelné vlastnosti látek, elektrony v pevné látce, pásová teorie, semiklasická dynamika, polovodiče, magnetické vlastnosti látek, supravodivost.

Získané způsobilosti

Po ukončení studia předmětu student* bude znát základní myšlenky a nástroje fyziky pevných látek a bude je schopen aplikovat v jiných oborech* bude rozumět tomu, jakou strukturu mohou látky mít a jaké typy látek existují v pevném stavu* bude znát fyzikální původ vlastností látek* bude znát některé základní metody, které jsou k dispozici pro zkoumání látek* bude schopen aplikovat získané znalosti k pochopení řady úloh ve fyzice pevných látek* bude schopen analyzovat problémy fyziky pevných látek při využití vhodných matematických nástrojů

Literatura

Marder, Michael P. Condensed matter physics. New York : John Wiley & Sons, 2000. ISBN 0-471-17779-2.Fyzika : Celost. vysokošk. učebnice pro skupinu stud. oborů Strojírenství a ostatní kovodělná výroba. 1. vyd. Praha : SNTL, 1989. ISBN 80-03-00166-8.Slavík, Jan. Řešené příklady z fyziky : klasická fyzika I-II. I. díl. 1. vyd. Plzeň : VŠSE, 1991. ISBN 80-7082-041-1.Ibach, Harald; Lüth, Hans. Solid-state physics : an introduction to principles of materials science. [3rd ed]. Berlin : Springer, 2003. ISBN 3-540-43870-X.Kittel, Charles. Úvod do fyziky pevných látek : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. matematicko-fyz. a přírodověd. fakult. 1. vyd. Praha : Academia, 1985.

Požadavky

zápočet : účast na experimentální části cvičení zkouška : znalost látky z přednášek a příkladů ze cvičení

Garant

Doc. RNDr. Jan Slavík, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Jan Slavík, CSc.Ing. Zbyněk Soukup, Ph.D.