Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyz. technol. vytváření povrch. vrstev 2 (KFY / FTPV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / FTPV2 - Fyz. technol. vytváření povrch. vrstev 2, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Žárový nástřik povlaků a jeho aplikace. Metody a proces plazmové polymerizace. Charakteristika a využití polymerních materiálů. Povlakovací technologie pro vytváření biokompatibilních a inteligentních materiálů. Nízkoteplotní atmosférické výboje a jejich aplikace. Elektrické výboje v kapalném prostředí. Aplikace plazmových výbojů v ekologii.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu studenti budou:znát vybrané povlakovací technologie, technologie úpravy povrchů a atmosférické výboje a rozumět související teorii;schopni popsat různé typy funkčních povlaků, aktivovaných povrchů a částic včetně jejich charakteristik a příslušných aplikací;chápat použití uvedených princiů v průmyslových aplikacích a při návrhu nových materiálů a technologických procesů.

Literatura

Roth, Reece J. Industrial plasma engineering. Vol. 2, Applications to nonthermal plasma processing. Bristol : Institute of Physics Publishing, 2001. ISBN 0-7503-0545-2.Hippler, R. Low temperature plasma physics : fundamental aspects and applications. 1st ed. Berlin : WILEY-VCH, 2001. ISBN 3-527-28887-2.H. Yasuda. Plasma Polymerization. Suryanarayanan, R. Plasma spraying : theory and applications. cop. 1993. New Jersey : World Scientific, 1993. ISBN 981-02-1363-8.N. Inagaki. Plasma Surface Modification and Plasma Polymerization. Pawlowski, Lech. The Science and Engineering of Thermal Spray Coatings. Chichester : John Wiley & Sons, 2008. ISBN 978-0-471-49049-4.

Požadavky

Zkouška: znalost látky z přednášky a příkladů ze cvičení.

Garant

Doc. Ing. Petr Zeman, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Pavel Baroch, Ph.D.