Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektury číslicových systémů 2 (KIV / ACS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / ACS2 - Architektury číslicových systémů 2, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod.2. Algoritmy pro vyčíslení elementárních funkcí.3. Integrační a iterační metody.4. Tabulkové metody, aproximace polynomy.5. Specializované jednotky pro provádění aritmetických operací a elementárních funkcí. Koprocesory. Algoritmy, implementace.6. Programovatelné logické obvody typu FPGA, architektura.7. Úvod do HDL, simulace, syntéza, CAD prostředí. Úvod do VHDL. Historie, evoluce, strategie návrhu, úrovně abstrakce. Přehled VHDL, základní struktura jazyka. Příklad návrhového procesu.8. Úvod do modelování hardware, simulace, hierarchie návrhu, návrhová strategie "Shora-dolů", úvod do testů.9. Simulace, časování, paralelní a sekvenční procesy.10. Signály a datové typy, operátory/výrazy.11. Paralelní a sekvenční příkazy, události a jejich zpracování, Case, If/elsif, RTL verifikace.12. Sekvenční obvody - automaty, verifikace.13. Syntéza, CAD prostředí. Mapování do obvodů FPGA Xilinx, konfigurace.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí navrhovat specializované funkční jednotky počítačů, určené pro složitější aritmetické operace a elementární funkce.

Literatura

Flynn, Michael J.; Oberman, Stuart F. Advanced computer arithmetic design. New York : John Wiley & Sons, 2001. ISBN 0-471-41209-0.Sundar Rajan. Essential VHDL. 1999. Anderson, Don; Shanley, Tom. PCI system architecture : covers PCI revision 2.2. 4th ed. Reading : Addison-Wesley, 1999. ISBN 0-201-30974-2.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu z ACS2 o Samostatné vypracování úlohy - Zadání se přidělují při cvičení ve třetím týdnu semestru. Na konci semestru nebudou žádná zadání přidělována.- Odevzdání úlohy do jedenáctého týdnu semestru včetně bude bonifikováno.o Úspěšné absolvování přehledového testu, který se bude konat v jedenáctém týdnu semestru- znalosti získané na přednáškách- úlohy obdobné úkolům, probíraným v rámci cvičení Požadavky ke zkoušce z ACS2Zkouška - písemnáPodmínky pro složení zkoušky:o Zápočeto Znalost látky v rozsahu přednášeko Znalost některých partií, které budou předloženy k samostatnému studiu (výčet bude upřesněn v průběhu semestru)

Garant

Doc. Ing. Vlastimil Vavřička, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Vlastimil Vavřička, CSc.Doc. Ing. Vlastimil Vavřička, CSc.