Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informatiky (KIV / DII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / DII - Didaktika informatiky, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do didaktiky informatiky.2. Zvláštnosti výuky výpočetní techniky.3. Práce s texty.4. Tabulkové procesory, databáze.5. Počítače pro začátečníky.6. Internet a komunikace.7. Hodnocení žáka.8. Počítačová grafika.9. Programování.10. Příprava učitele VT na vyučování.11. Počítačem podporovaná výuka.12. Technické, právní a další souvislosti výuky VT.13. Nová ekonomika a její požadavky na současnou školu.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získají studenti znalosti potřebné pro výuku informatických předmětů a budou schopni během studia vyšších ročníků pomoci s vedením cvičení v prvních a druhých ročnících informatických oborů, popř. se v budoucnu budou moci ucházet o místo učitele informatiky na některé střední škole.

Literatura

Dle dispozic vedoucího./ As given by the supervisor.

Požadavky

Studeni musejí mít pedagogické schopnosti a musejí získat základní znalosti z oblasti pedagogiky, které zúročí při vypracování rozsáhlejší semestrální práce s didaktickou tématikou.

Garant

Prof. Ing. Václav Matoušek, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Václav Matoušek, CSc.