Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář softwarové inženýrství (KIV / OSESW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / OSESW - Seminář softwarové inženýrství, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je organizován formou přednášek a diskusí k těmto přednáškám. Sylabus přednášek je uveřejňován Katedrou informatiky a výpočetní techniky před zahájením semestru.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získá schopnost- orientovat se v šíři poznání konkrétní oblasti softwarového inženýrství na úrovni aktuálního výzkumu- analyzovat cizojazyčné odborné a vědecké texty, shrnout jejich obsah a posoudit jejich význam pro obor i pro vlastní práci- prezentovat a diskutovat klíčové poznatky nedávného výzkumu před publikem- aplikovat nové poznatky v odborné práci

Literatura

MEŠKO D. a kol. Akademická příručka. Osveta, 2006. ISBN 80-8063-219-7.Davis, Martha; Davis, Kaaron J.; Dunagan, Marion. Scientific papers and presentations. San Diego: Academic Press, 2012. ISBN 978-0123847270.Duarte, Nancy. Slajdologie : tajemství tvorby skvělých prezentací. 1. vyd. Brno : BizBooks, 2012. ISBN 978-80-265-0009-4.Matthews, Janice R.; Matthews, Robert W. Successful Scientific Writing : a step-by-step guide for the biological and medical sciences. 3rd ed. Cambridge : Cambridge University Press, 2008. ISBN 978-0-521-69927-3.Široký, Jan. Tvoříme a publikujeme odborné texty. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2011. ISBN 978-80-251-3510-5.

Požadavky

Aktivní účast na alespoň 2/3 seminářů (aktivitou se rozumí kladení kvalifikovaných otázek a věcné příspěvky do diskuse, k čemuž může být zapotřebí samostatné nastudování odborného materiálu poskytnutého garantem semináře.Provést analýzu a srovnání dvou či více přístupů řešení daného odborného problému, např. na základě samostudia klíčové monografie, 3 odborných článků z oblasti, apod.Prezentace výsledků analýzy na semináři s diskusí.

Garant

Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. PhD.