Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování distribuovaných systémů (KIV / PDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / PDS - Projektování distribuovaných systémů, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Referenční model ATM.2. Adresy a adresování, signalizace, PVC, SVC, softPVC, směrování v ATM sítích, IISP, PNNI.3. QoS v ATM sítích, mechanizmy řízení provozu, CAC, UPC, tvarování.4. Protokoly úrovně 3 nad ATM, emulace LAN a MPOA.5. QoS v IP sítích, RSVP, integrované a diferencované služby.6. Tag switching a Multiprotocol Label Switching7. Základy IP telefonie, VoIP.8. Technologie přepínání, principy virtuálních LAN.9. Virtuální privátní sítě, VPN.10. Skupinové směrování v IP sítích, IGMP, PIM-sparse/dence mode.11. Bezpečnost v počítačových sítích, detekce a prevence útoků.12. Současné trendy ve vývoji přenosových technologií.13. Bezdrátové přenosové sítě, vlastnosti, bezpečnost bezdrátových přenosů.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získá:- prohloubí si znalosti o moderních síťových technologiích používaných v Internetu- získá znalosti o nových síťových technologiích a o nových typech překryvných sítí a o nově zaváděných typech technologií- nejnovější informace z oblastí, zkoumaných v rámci diplomových prací jeho kolegy- zkušenosti s přípravou odborného prezentace většího rozsahu

Literatura

Sacket, Metz. ATM and Multiprotocol Networking. Šmrha, Pavel; Rudolf, Vladimír. Internetworking pomocí TCP/IP. 1. vyd. České Budějovice : Kopp, 1994. ISBN 80-85828-09-X.Comer, Douglas E. Internetworking with TCP/IP. Vol I, Principles, protocols, and architecture. 3rd ed. Upper Saddle River : Prentice Hall, 1995. ISBN 0-13-216987-8.Comer, Douglas E. Internetworking with TCP/IP. Vol II, Design, implementation, and internals. 2nd ed. Englewood Cliffs : Prentice Hall, 1994. ISBN 0-13-125527-4.Comer, Douglas E. Internetworking with TCP/IP. Vol III, Client-server programming and applications. Englewood Cliffs : Prentice Hall, 1994. ISBN 0-13-474230-3.Standardy ATM Forum, RFC a Internet drafts.

Požadavky

Zpracování referátu na vybrané téma a jeho prezentace na cvičení. Zkouška je písemná s navazující ústní částí.

Garant

Ing. Jiří Ledvina, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří Ledvina, CSc.Ing. Jiří Ledvina, CSc.