Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora kreativity (KIV / POKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / POKR - Počítačová podpora kreativity, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Lidské vnímání barvy a jasu2.-3. Barevné prostory a systémy, pravidla užívání barev4. Technické prostředky pro DTP5. Tisk6-7. Doporučení pro návrh dokumentů8. Počítačová kreativita9. Přednášky a počítačové prezentace10.-11.Počítačové animace12.-13.Rozhraní člověk-počítač

Získané způsobilosti

Znalosti v oblasti vnímání barev, barevných systémů, DTP vybavení, DTP grafiky, problematiky tisku, animací.Základy návrhu uživatelského rozhraní, znalosti základních kreativních technik, práce v programovém vybavení pro bitmapovou a vektorovou grafiku, pro počítačové prezentace a pro animace, zběhlost v počítačové prezentaci před publikem.

Literatura

Jackson, Richard; Freeman, Ken; MacDonald, Lindsay. Computer generated colour : a practical guide to presentation and display. Chichester : John Wiley & Sons, 1994. ISBN 0-471-93378-3.Horný, Stanislav. Od DTP k pre-pressu : průvodce světem tvorby dokumentů. 1. vyd. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-340-5.Glassner, Andrew S. Principles of digital image synthesis. Vol. 1. San Francisco : Morgan Kaufmann Publishers, 1995. ISBN 1-55860-276-3(1.d.Fraser, Bruce; Bunting, Fred; Murphy, Chris. Správa barev : průvodce profesionála v grafice a pre-pressu. Brno : Computer Press, 2003. ISBN 80-722-6943-7.

Požadavky

Vypracování několika semestrálních prací orientovaných na reklamní grafiku podle vlastního výběru ze zadané množiny tak, aby student dosáhl minimální požadovaný počet bodů nebo více. Získané body se započítávají do zkoušky. Je možné získat další body aktivitou na cvičení. Zkouška je písemná (znalosti z dané oblasti) a praktická (dovednosti v probíraném programovém vybavení).Termíny odevzdávání prací k zápočtu a podrobné požadavky jsou na domácí stránce http://iason.zcu.cz/~kolinger/vyukaZCU.html .

Garant

Prof. Dr. Ing. Ivana Kolingerová

Vyučující

Prof. Dr. Ing. Ivana KolingerováIng. Petr Martínek