Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémová integrace (KIV / SI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / SI - Systémová integrace, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do SI, organizační záležitosti. Organizační stuktury. Komunikace a spolupráce ve firmách.Role IT v organizaci, řízení firem, strategie IT/IS, komponenty podnikového IT, přehled standardů.Životní cyklus IS, dodávka IS. Poptávka a nabídka, nákup řešení, studie proveditelnosti, PoX, RFX.Provoz IT, řízení změn, ITIL.Projektové a multiprojektové řízení, projektová kancelář.Integrace na datové vrstvě, EDI, ETL, MDM.Integrace na aplikační vrstvě, SOA, ESB, B2B, middleware.Integrace na prezentační vrstvě, portály a mashupy, web 2.0, social business.BI a podniková analytika. Big data.BPM, ECM.Outsourcing IT. ITaaS. Cloud.Mobile a BYOD. Bezpečnost IT.EA, IT governance.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získá student znalosti a dovednosti, které mu umožní: porozumnět datům, informacím a znalostem, se kterými dnes pracuje prakticky každá organizace a způsobu řízení IT poznat nejběžnější informační systémy a jejich roli v organizaci poznat metodické i technické nástroje sloužící k integraci informačních systémů analyzovat předloženou podnikatelskou strategii firmy a navrhnout vhodnou IS/IT strategii řídit projekt výběru IS/IT řešení (analýza potřeb, poptávka, včetně outsourcingu) připravit nabídku na dodávku IS/IT řešení implementovat základní procesy provozu a řízení IS/IT (ITIL, EA) stanovit vhodné cíle a rozsah IS/IT projektu plánovat a řídit jednoduché IS/IT projekty porozumět klíčovým oblastem podnikového IS/IT (business intelligence, data quality, CRM, ERP, BPM, ECM) využít základní integrační scénáře a technologie (ETL, portál, mash-up,..) reagovat na současné globální socio-ekonomické trendy (sloud, big data, social, mobile)

Literatura

K.Schwalbe. Řízení projektů v IT. 2007. Molnár, Zdeněk. Efektivnost informačních systémů. 1. vyd. Praha : Grada, 2000. ISBN 80-7169-410-X.Učeň, Pavel. Metriky v informatice : jak objektivně zjistit přínosy informačního systému. 1. vyd. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-247-0080-8.Molnár, Zdeněk. Moderní metody řízení informačních systémů. 1. vydání. Praha : Grada, 1992. ISBN 80-85623-07-2.T.Bruckner,J.Voříšek. Outsourcing informačních systémů. 1998. Hammer, Michael; Champy, James. Reengineering-radikální proměna firmy : Manifest revoluce v podnikání. 2. vydání. Praha : Management Press, 1996. ISBN 80-85943-30-1.P.F.Drucker. Výzvy managementu pro 21.století. 2000. Carda, Antonín; Kunstová, Renáta. Workflow : řízení firemních procesů. 1. vyd. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-247-0200-2.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a cvičeních (individuální příspěvky studenta k probírané látce)Vypracování a obhájení semestrálního projektu analýza, poptávka (RFP), nabídka.Absolvování ústní zkoušky s písemnou přípravou, kde student demonstruje aktivní porozumění probírané látce (nikoli pouze její zapamatování).

Garant

Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. PhD.

Vyučující

Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. PhD.Ing. Jan Valdman, Ph.D.Ing. Petr PíchaIng. Jan Valdman, Ph.D.