Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy teorie informace (KIV / ZTI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIV / ZTI - Základy teorie informace, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konečné automaty, základní pojmy.Operace nad konečnými automaty, nedeterministické konečné automaty.Entropie, relativní entropie, sdílená informace.Typické sekvence, plánování a vyhodnocování experimentů, komprese dat.Bezpečnostní kódy, souvislost s návrhem dotazníků.Kapacita kanálu, klasifikační úloha jako komunikační kanál.Teorie sázek a její spojení s teorií informace.Teorie sázek a teorie portfolia.Systémy hromadné obsluh ? základní pojmy.Systémy hromadné obsluhy ? elementární modely front.Teorie informace a statistika.Princip maxima entropie a jeho využití pro odhady.Konečné automaty a jejich použití. Základní pojmy měření informace, využití pro rozhodování a plánování experimentů. Komprese dat a bezpečnostní kódy. Komunikační kanál a jeho kapacita. Teorie sázek a teorie portfolia. Elementární stochastické procesy, Markovské modely a systémy hromadné obsluhy. Teorie informace, statistika a princip maxima entropie.

Získané způsobilosti

Schopnost využívat pojmy a základní vztahy teorie informace při využití v ekonomickéma investičním modelování.

Literatura

Adámek. Stochastické procesy a teorie informace - úlohy. Vajda, Igor. Teória informácie a štatistického rozhodovania. 1. vyd. Bratislava : Alfa, 1982.

Požadavky

Znalosti z vyložené látky s elementární schopností aplikace.

Garant

Doc. Ing. František Vávra, CSc.

Vyučující

Ing. Patrice Marek, Ph.D.Ing. Patrice Marek, Ph.D.