Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Decentralizované a hierarchické řízeni (KKY / DHŘ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKY / DHŘ - Decentralizované a hierarchické řízeni, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Složité sytémy a základní přístupy k jejich řízení.Metody redukce řádu - agregační, perturbační, rozvojové a rozkladové metody, syntéza vycházející z redukovaných modelů.Vícerozměrové systémy - popis, vlastnosti, přístupy k syntéze. Interaktivní a neinteraktivní vícesmyčkové řízení.Rozlehlé systémy, řízení při strukturálním omezení na řídicí a informační systém.Decentralizované řízení a stabilizace.Decentralizované fixní módy. Suboptimální decentralizované řízení lokálními dynamickými a nedynamickými regulátory.Hierarchické víceúrovňové řízení. Principy koordinace. Úlohy statické a dynamické optimalizace při dvouúrovňovém hierarchickém řízení.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by student měl být schopen - analyzovat složitost problému řízení, zvolit vhodnou metodu pro redukci složitosti, zvolit strukturu řídicího systému a použít vhodnou metodu pro návrh regulátorů- posoudit vhodnost aplikace centralizovaného či decentralizovaného řízení- navrhnout smyčkové regulátory pro vícerozměrové dynamické systémy s požadavkem na minimální interaktivnost regulačních smyček- navrhnout a rozpracovat hierarchický přístup k decentralizovanému řízení vícerozměrových rozlehlých systémů

Literatura

www.kky.zcu.cz/cs/courses/dhřTrave, L.; Titli, A.; Tarras, A. Large scale systems : decentralization, structure constraints and fixed modes. Berlin : Springer, 1989. ISBN 3-540-50787-6.Jamshidi, Mohammad. Large-scale systems : modeling and control. New York : North-Holland, 1983. ISBN 0-444-00706-7.Vardulakis, A. I. G. Linear multivariable control : algebraic analysis and synthesis methods. Chichester : John Willey & Sons, 1991. ISBN 0-471-92859-3.

Požadavky

Studenti musí vyřešit řadu úloh tématicky vázaných na přednášenou látku. Dále musí vypracovat semestrální práci, obhájit ji a doplnit nezbytými komentáři.Předmět je zakončen kombinovanou zkouškou.

Garant

Doc. Ing. Jiří Melichar, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Jiří Melichar, CSc.Doc. Ing. Jiří Melichar, CSc.