Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hlasové dialogové systémy (KKY / HDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKY / HDS - Hlasové dialogové systémy, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

dialogových systémů (syntéza a rozpoznávání řeči, porozumění řeči).Úvod do systémů syntézy řeči z textu (TTS), historie řečové syntézy, přístupy.Zpracování přirozeného jazyka (NLP) pro TTS. Konkatenační syntéza řeči, dynamickývýběr řečových jednotek, statistická parametrická syntéza (HMM syntéza). Korpusy adatabáze pro TTS, evaluace kvality.Základní typy dialogů a typy dialogových strategií. Rozpoznávání a porozumění řečiv dialogu, reprezentace neurčitosti.Modely řízení dialogu (statistický přístup). Jazyky a standardy pro vývojhlasových dialogových systémů, VoiceXML.Simulace chování uživatele a testování dialogového systému.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni:- provést analýzu komunikace člověka s počítačem prostřednictvím hlasu- vyhodnotit a aplikovat vhodnou metodu pro návrh hlasového dialogového systému- porozumět problematice počítačového vytváření řeči- aplikovat vhodné metody rozpoznávání a syntézy řeči pro daný dialogový systém- analyzovat navržený dialogový systém

Požadavky

Zápočet: semestrální práce, aktivní zvládnutí probírané látkyZkouška: písemná/ústní zkouška - odpovídající znalost odpřednesené a procvičené látky.

Garant

Doc. Ing. Jindřich Matoušek, Ph.D.