Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neuronové sítě (KKY / NEU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKY / NEU - Neuronové sítě, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modely umělých neuronových sítí. Vícevrstvé perceptronové sítě, rekurentní sítě. Algoritmy trénování neuronových sítí. Učení s učitelem, učení bez učitele. Algoritmus backpropagation, jeho modifikace. Asociativní paměti. Hopfieldova síť. Elmanova neuronová síť. Samoorganizující se sítě. Kohonenova síť, Kohonenovy mapy. LVQ (Learning Vector Quantization) sítě. Sítě s adaptivní rezonancí. RBF (Radial Basis Function) sítě. Sítě se vstřícným šířením. Oblasti použití neuronových sítí. Neuronové sítě pro zpracování signálu. Neuronové sítě pro rozpoznávání obrazů.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni zejména:- analyzovat činnost základních typů umělých neuronových sítí,- navrhnout vhodný typ umělé neuronové sítě pro konkrétní praktickou úlohu,- vyhodnotit výsledky dosažené umělými neuronovými sítěmi v konkrétní aplikaci.

Literatura

Novák, Mirko. Umělé neuronové sítě : teorie a aplikace. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 1998. ISBN 80-7179-132-6.

Požadavky

Zápočet: vyřešení zadané úlohyZkouška: odpovídající znalost odpřednášené a procvičené látky

Garant

Doc. Dr. Ing. Vlasta Radová

Vyučující

Doc. Dr. Ing. Vlasta RadováDoc. Dr. Ing. Vlasta Radová