Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Robustní řízení lineárních systémů (KKY / RLS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKY / RLS - Robustní řízení lineárních systémů, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Robustní regulátor - vymezení pojmů, fundamentální omezení na dosažitelnou kvalitu regulace, druhy neurčitosti ve zpětnovazební smyčce, historie robustního řízení2. Parametrická, strukturovaná a nestrukturovaná neurčitost, příklady. Analýza robustnosti ve stabilitě3. H2 optimalizace, formulace problému, koncept minimalizace energie signálu, H2 norma signálu a systému, metody řešení, příklady.5. LQ/LQG regulátorz hlediska robustnosti, volba kriteriální funkce, LTR syntéza robustního regulátoru, LQ regulátor z pohledu H2 minimalizace4. Quantitative feedback theory - Nicholsův diagram, koncept tvarování Nyquistovy křivky, metody, nástroje6. H-nekonečno optimalizace, koncept tvarování frekvenční charakteristiky, mixed sensitivity problém, příklady.7. Syntéza robustních regulátorů v systému Matlab8. Představení úloh pro semestrální práce

Získané způsobilosti

Po absolvování předměru budou studenti schopni samostatně aplikovat základní metody robustního řízení, jmenovitě:- provádět analýzu dynamických modelů reálných systémů- vhodně formulovat úlohu robustního řízení- ovládat analytické a numerické metody pro návrh robustních regulátorů pro jednorozměrné i vícerozměrné systémy v časové a frekvenční oblasti- používat nástroje systému Matlab/Simulink pro syntézu robustních regulátorů- ovládat metody pro validaci návrhu robustního regulátoru- vhodně implementovat navržený regulátor na číslicovém řídicím systému- aplikovat všechny poznatky v praktických úlohách

Literatura

nullwww.mathworks.comnullK. Zhou, J. C. Doyle. Essentials of Robust Control. Prentice Hall, 1997. ISBN 9780135258330.K.J. ?ström, R.M. Murray. Feedback systems. Princeton University Press, 2012. ISBN 9781400828739.

Požadavky

Pro získání zápočtu se vyžaduje složení kontrolního testu a vypracování semestrální práce.Pro složení závěrečné zkoušky se vyžaduje porozumění a aktivní zvládnutí témat kurzu.

Garant

Prof. Ing. Miloš Schlegel, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Goubej, Ph.D.Prof. Ing. Miloš Schlegel, CSc.Ing. Martin Goubej, Ph.D.Prof. Ing. Miloš Schlegel, CSc.