Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vložené řídicí systémy (KKY / VŘS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKY / VŘS - Vložené řídicí systémy, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Programování PLC podle normy IEC 61131-3: Funkční bloky (FBD), sekvenční diagramy (SFC), Strukturovaný text (ST), Liniová schémata (LD), Seznam instrukcí (IL)2. Řídicí systém REX: Architektura, algoritmy logického řízení, univerzálně programovatelný blok, základy PID regulace, ovladače.3. Reálný čas v operačních systémech Windows, Windows CE, Phar Lap ETS, VxWorks.4. Případová studie: Karta pro vložené řízení založená na ARM75. Průmyslové komunikace: OPC, Modbus, Ehternet Powerlink.6. Vzdálené a virtuální laboratoře.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni především:- vytvářet jednoduché programy pro programovatelné automaty- prakticky aplikovat některé průmyslové standardy včetně OPC- aplikovat jednoduché regulátory typu PI a PID v řídicích systémech pro vložené řízení- zhodnotit vhodnost daného zařízení pro vložené řízení pro realizaci řídicích systémů reálného času

Literatura

http://www.rexcontrols.czhttp://www.opcfoundation.orghttp://www.plcopen.org

Požadavky

Vypracování semestrální práce a aktivní zvládnutí probírané látky.

Garant

Ing. Pavel Balda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Balda, Ph.D.