Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geodézie 2B (KMA / GE2B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / GE2B - Geodézie 2B, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Souřadnicové výpočty v rovině1.1 Základní geodetické úlohy1.2 Metody protínání1.3 Metody polygonizace2. Metody měření polohopisu2.1 Polární metoda2.2 Ortogonální metoda2.3 Metoda konstrukčních oměrných2.4 Metoda protínání vpřed2.5 Výpočet podrobných bodů polohopisu3. Zpracování výsledků měření polohopisu3.1 Konstrukční práce na mapách velkého měřítka3.2 Kartografické práce3.3 Kartometrické práce3.4 Určování výměr

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získá znalosti o geodetických souřadnicových systémech na území ČR. Je seznámen se souřadnicovými výpočty a základy vyrovnávacího počtu. Student je schopen vykonávat podrobné polohopisné měření.

Literatura

Čada, Václav. Geodézie - elektronické učební testy. Ratiborský, Jan. Geodézie : Polohopis. Praha : Vydavatelství ČVUT, 1995. ISBN 80-01-01269-7.ČSN 01 3411. Mapy velkých měřítek - kreslení a značky. ČSN 01 3410. Mapy velkých měřítek - základní ustanoven.

Požadavky

Zápočet:1. Pět klasifikovaných testů psaných v termínech stanovených vyučujícím. Hodnocení testů bude zohledněno u zkoušky. 2. Odevzdání všech semestrálních prací (dokumentací z terénního měření) dle harmonogramu měření. Hodnocení semestrálních prací bude zohledněno u zkoušky.Zkouška:Písemná část: Test znalostí základních pojmů a jejich využití v odborné geodetické problematice. Souřadnicové výpočty, vyhodnocení a zpracování naměřených dat.Ústní část: Je zaměřena na logické zdůvodnění geodetických postupů, metod měření a zpracování dat.

Garant

Doc. Ing. Václav Čada, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Václav Čada, CSc.Ing. Martina Vichrová, Ph.D.