Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika a byznys (KMA / MAB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MAB - Matematika a byznys, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu:Přednášky nejsou koncipovány jako souvislý výklad jedné vzdělávací disciplíny. Svorníkem relativně samostatných přednášek, je matematika. Níže uvedená témata jsou koncipována jako úvod do problematiky. Uvedené pořadí témat není závazné pro pořadí konkrétních přednášek. Plná realizace některých témat závisí na časových možnostech zvaných specialistů.1. Metody analýzy diskrétních systémů2. Matematické modely ekonomických zákonů3. Kapitoly z teorie operátorů4. Optimální plánování a dualita5. Makroekonomické a finanční modely.6. Praktická diplomacie v mezinárodním byznysu.7. Finanční řízení firmy.8. Matematika a statistika v marketingu9. Stochastické modelování10. Krizové řízení.11. Mediální informace a teorie informace12. Informační management ve firmě13. Podnikové informační systémy a zásady projektového řízení

Získané způsobilosti

Student je schopen uvědomit si, a v lepším případě si osvojit, matematická "myšlenková schémata" užitečná k vidění problému, posouzení problému , ujasnění si řešitelnosti problému v nematematických strukturách. Umí si uvědomit analogii mezi matematickými a nematematickými metodami řešení problému. Současně bude student způsobilý hodnotit poskytnuté informace a srovnávat jejich kvalitu s externími informacemi.

Literatura

Rees, Bill. Financial Analysis. London, 1995.

Požadavky

- Aktivní účast na přednáškách a diskusích dle stanoveného harmonogramu (čas i lokalita budou vždy s předstihem upřesněny, zejména u zvaných a externích přednášek).- Vypracování samostatné práce a její prezentace (výběr témat by měl proběhnout do konce 5. týdne semestru).- Vypracování zdůvodněného stanoviska jak k předmětu, tak k jednotlivým přednáškám (tématům).Očekává se, že zhodnotíte klady a zápory, užitečnost, srozumitelnost, zbytečnost, nesrozumitelnost, duplicitu v jiných předmětech, příp. vyjádření přání jiných potřebných témat, výhrady, pochvaly, charakterizace přínosu (vzdělávací přidané hodnoty).

Garant

Ing. Jan Pospíšil, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Pospíšil, Ph.D.Ing. Jan Pospíšil, Ph.D.