Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská matematika 1 (KMA / MAM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MAM1 - Manažerská matematika 1, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy matematického modelování v ekonomii, financích a managementu. Úlohy vhodné pro modelování pomocí lineárních diferenčních a diferenciálních rovnic s vazbami a bez vazeb.Úvod do lineárních diferenciálních rovnic se zpožděními a jejich aplikace.Diskrétní stochastické finanční modely.Aplikace ve finančním modelování a v analýze rizik, vytváření modelů a jejich analýza, popis výrobních procesů, logistika a management dodavatelského řetězce, nástroje rozhodování.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni porozumět základním problémům manažerské matematiky a to zejména- rozpoznat, které matematické modely jsou vhodné pro řešení zadaných ekonomických problémů- aplikovat tyto nástroje na praktické úlohy managementu- řešit lineární problémy pomocí abstraktních metod- uplatnit správně formální i obsahovou stránku v matematickém projevu, a to písemném i ústním.

Literatura

Klamka, Jerzy. Controlability of Dynamical Systems. Kluwer Academic Publishers, 1991. ISBN 0792308220.Sethi P. Suresh, Thompson Gerald L. Optimal control theory: applications to management science and economics. Springer, 2005. Shreve, Steven E. Stochastic calculus for finance. I, The binomial asset pricing model. New York : Springer, 2004. ISBN 0-387-40100-8.

Požadavky

písemný test, ústní zkouška

Garant

Ing. Radek Cibulka, Ph.D.