Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mapování (KMA / MAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MAP - Mapování, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice základních pojmů a zavedená terminologie v oblasti mapování2. Vývoj kartografických základů map velkých měřítek na území ČR3. Měřiči a první pozemkové evidence na území našeho státu4. Josefský katastr, stabilní katastr a jejich mapové zajištění. Vazba na projekt II. vojenského mapování (Františkovo)5. Bývalý pozemkový katastr, reambulance pozemkového katastru6. Geodetické a kartografické základy nových map pozemkového katastru podle Zákona č. 177/1927 Sb. a Instrukce A.7. Katastrální měřické práce pro vedení pozemkového katastru (Instrukce B)8. Projekt Státní mapy ČR a jeho vývoj9. Jednotná evidence půdy a evidence nemovitostí a jejich mapové zajištění10. Technicko-hospodářské mapování a hodnocení přesnosti výsledků mapovacích prací11. Základní mapa velkého měřítka a tematické mapy velkého měřítka12. Katastr nemovitostí a jeho mapový operát13. Vedení a údržba digitálních katastrálních map a jeho metodické zajištění

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získá znalosti o historii mapování ve velkých měřítkách, katastrálním a technicko-hospodářském mapováním a tematickém mapování. Student bude dále seznámen s využitím velkoměřítkových map pro tvorbu topografických map.Student bude schopen vytvořit (tematickou) mapu velkého měřítka a vytvořit geometrický plán včetně veškerých náležitostí.

Literatura

http://home.zcu.cz/~cada/www-kma/download/Geodeticke_zaklady.pdfhttp://home.zcu.cz/~cada/www-kma/download/Interpretace.pdfhttp://home.zcu.cz/~cada/www-kma/download/MGID_Brno_2004.pdfHuml M., Michal J. Mapování 10. Vydavatelství ČVUT, Praha, 2000. http://home.zcu.cz/~cada/www-kma/download/dkm.pdfnullhttp://home.zcu.cz/~cada/www-kma/download/Vedeni_D-SGI.pdf

Požadavky

Zápočet: Odevzdání semestrální práce na zadané téma.Zkouška: Písemná část: test znalostí základních pojmů a jejich aplikacíÚstní část: aplikace mapovacích metod a jejich uplatnění při tvorbě mapových děl na území ČRNáplní cvičení je tvorba geometrického plánu až po náležitosti předávané na katastrální úřad k potvrzení včetně veškerých náležitostí. Každý student dále vypracuje samostatnou semestrální práci na zadané tema a osobně provede prezentaci výsledků své práce.

Garant

Doc. Ing. Václav Čada, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Václav Čada, CSc.Doc. Ing. Václav Čada, CSc.