Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika anglicky 1 (KMA / MATE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MATE1 - Matematika anglicky 1, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia2. Pojem matice a maticové operace3. Inverze matic4. Diferenciální počet (historický přehled)5. Důsledky věty o střední hodnotě6. Extrém funkcí7. Složené funkce - Řetězové pravidlo8. L´Hopitalovo pravidlo9. Tayolorova a Maclaurinova řada10.Primitivní funkce11.Integrování per partes - substituční metoda12.Riemannův integrál13. Aplikace integrálů

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen pracovat s odborným textem v angličtině a připravit krátký odborný příspěvek v anglickém jazyce např. na seminář.

Literatura

Jirků, D., Reková, M. Basic English for the Technical University. ČVUT Praha, 2003. Pták, Pavel. Introduction to linear algebra. Vyd. 1. Praha : Vydavatelství ČVUT, 1997. ISBN 80-01-01678-1.

Požadavky

Základním požadavkem je aktivní účast studenta na výuce a vypracování dvou referátů, které bude student během výuky prezentovat. Během semestru si student ověří získané znalosti při řešení jednoho dílčího a jednoho souhrnného testu.

Garant

Doc. RNDr. Jiří Holenda, CSc.