Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika anglicky 3 (KMA / MATE3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MATE3 - Matematika anglicky 3, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Soustavy linárních algebraických rovnic2. Metoda nejmenších čtverců3. Numerické řešení nelineárních rovnic4. Problémy vlastních čísel5. Soustavy nelineárních rovnic6. Interpolace funkcí7. Taylorova formule8. Numerické derivování9. Numerické integrování10.Oscilace11.Diferenciální rovnice separovatelné12.Diferenciální rovnice prvního a druhého řádu13. Řešení diferenciálních rovnic pomocí řad

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen pracovat s odborným textem v angličtině a připravit odborný příspěvek v anglickém jazyce např. na seminář.

Literatura

Marsden Jerrold, Weinstein Alan. Calculus. Springer - Verlag.

Požadavky

Základním požadavkem je aktivní účast studenta na výuce a vypracování dvou referátů, které bude student během výuky prezentovat. Během semestru si student ověří získané znalosti při řešení jednoho dílčího a jednoho souhrnného testu.

Garant

Doc. RNDr. Jiří Holenda, CSc.