Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická a fyzikální geodézie - terén (KMA / MFGM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MFGM - Matematická a fyzikální geodézie - terén, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Měřické metody relativní gravimetrie. Gravimetrické zaměření podrobných bodů v lokalitě Hrad Nečtiny.Určování třírozměrné polohy gravimetrických bodů. Vyrovnání gravimetrické sítě. Výpočet tíhové anomálie a tíhové poruchy. Redukce tíže o gravitační vliv topografie a atmosféry. Slapové jevy. Tvorba gravimetrické databáze a mapy lokálního tíhového pole. Řešení lokálního modelu gravimetrického kvazigeoidu. Metoda přesné nivelace: výpočet ortometrické a Moloděnského normální výšky.

Získané způsobilosti

Absolventi kurzu získají praktické zkušenosti se sběrem dat v oblasti gravimetrie, vyhodnocení dat a jejich zpracování. Naučí se pracovat s relativním gravimetrem a zaměří polohy bodů gravimetrické sítě metodou družicové navigace. Získají základy pro praktické řešení gravimetrického kvazi-geoidu a naučí se aplikovat tíhová data pro určení fyzikálně definovaných výšek.

Literatura

Literatura je dána literaturou podmiňujících předmětů a doporučením garanta oboru./ Literature as given by the conditional courses and recommended by the course guarantor.

Požadavky

Účast na práci skupiny. Kvalita a správnost odevzdané zprávy.

Garant

Prof. Ing. Pavel Novák, Ph.D.

Vyučující

Prof. Ing. Pavel Novák, Ph.D.Ing. Miloš Vaľko, PhD.