Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematické modelování (KMA / MM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MM - Matematické modelování, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Matematické modely elementárních dynamických procesů.2. Matematické modelování vedení tepla a difúze.3. Matematické modelování advekce a dynamiky tekutin.4. Matematické modelování v biologii.5. Matematické modelování v ekonomii.6. Zvané přednášky externích specialistů.

Získané způsobilosti

Student je schopen uvědomit si a osvojit si základní matematická "myšlenková schémata" a postupy užitečné k vidění problému, jeho formulaci, analýze a řešení. Je také schopen si ujasnit otázky týkající se řešitelnosti problému.

Literatura

Giordano, Weier. A First Course in Mathematical Modelling. 1985. Murray, J. D. Mathematical biology. 2nd ed. corr. Berlin : Springer, 1993. ISBN 3-540-57204-X.Huntley, James. Mathematical Modelling. 1990. Hoppenstedt, Peskin. Mathematics in Medicine and the Life Sciences,Springer. 1992. Bellomo, Preziosi. Modelling, Mathematical methods and Scientific Computing. CRC Press, 1995.

Požadavky

1. Vypracovat semestrální projekt, který bude hlavním tématem zkouškové prezentace a rozpravy.2. Vypracovat zdůvodněné stanovisko jak k předmětu, tak k jednotlivým přednáškám (tématům). 3. Účastnit se alespoň 3/4 přednášek a cvičení.

Garant

Doc. Ing. Marek Brandner, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Marek Brandner, Ph.D.Doc. Ing. Marek Brandner, Ph.D.