Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní matematické metody (KMA / MMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MMM - Moderní matematické metody, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Okrajová úloha pro ODR, klasické řešení, příklady2. Okrajová úloha pro PDR, klasické řešení, příklady3. Okrajová úloha pro ODR, slabé řešení, příklady4. Okrajová úloha pro PDR, slabé řešení, příklady5. Teorie bifurkací, motivace6. Bifurkační věty založené na větě o implicitní funkci7. Bifurkační věty založené na stupni zobrazení8. Potenciální bifurkační věty9. Variační metody10. Věty typu Mountain pass11. Věty typu Sedlový bod12. Aplikace variačních metod13. Shrnutí a závěr

Získané způsobilosti

Úspěšný absolvent tohoto předmětu bude schopen především:1. Ovládat klasické i moderní metody řešení okrajových úloh pro ODR i PDR.2. Ovládat základní metody teorie bifurkací.3. Ovládat základní variační metody.4. Aplikovat teoretický aparát na úlohy z praxe.

Literatura

Drábek, Pavel; Milota, Jaroslav. Lectures on nonlinear analysis. 1. vyd. Plzeň : Vydavatelský servis, 2004. ISBN 80-86843-00-9.

Požadavky

Znalost základních klasických i moderních metod řešení okrajových úloh pro obyčejné i parciální diferenciální rovnice. Znalost základních bifurkačních vět. Znalost základních variačních metod. Schopnost aplikace teoretického aparátu při řešení praktických úloh v rozsahu přednášek a cvičení.

Garant

Prof. RNDr. Pavel Drábek, DrSc.

Vyučující

Prof. RNDr. Pavel Drábek, DrSc.