Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k předmětu Matematika 3 (KMA / SM3E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / SM3E - Seminář k předmětu Matematika 3, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Definiční obory funkcí dvou a tří proměnných. Parciální derivace.2. týden Derivace složených a implicitně zadaných funkcí.3. týden Optimalizační úlohy.4. týden Hladiny skalárního pole, výpočet směrové derivace a gradientu.5. týden Vektorové pole, vektorové čáry. Vektorové rovnice křivek a ploch.6. týden Parametrické vyjádření křivek. Výpočet křivkových integrálů 1. druhu.7. týden Výpočet křivkových integrálů 2. druhu druhu.8. týden Výpočet dvojnásobných a dvojných integrálů. Substituce ve dvojném integrálu.9. týden Výpočet trojných integrálů, substituce ve trojném integrálu.10. týden Výpočet plošných integrálů 1. druhu.11. týden Integrální věty vektorové analýzy.12. týden Komplexní čísla. Komplexní funkce reálné proměnné.13. týden Zápočtová práce z ME4.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni řešit základní typy úloh z diferenciálního počtu v Rn, budou schopni pracovat se skalární a vektorovou funkcí jedné i více proměnných, vypočítat jednoduché dvojné a trojné integrály včetně použití substutuční metody, jednoduché křivkové a plošné integrály.

Literatura

Polák, Josef. Funkční posloupnosti a řady ; Fourierovy řady. 2. upr. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2004. ISBN 80-7043-282-9.Mašek, Josef. Sbírka úloh z matematiky : diferenční rovnice a transformace Z. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1998. ISBN 80-7082-457-3.Mašek, Josef. Sbírka úloh z matematiky : integrální transformace. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1993. ISBN 80-7082-117-5.http://trial.kma.zcu.cz

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu: Zisk alespoň 60% bodů z písemných prací zadaných vyučujícím.

Garant

Ing. Jan Čepička, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Brousek, Ph.D.Ing. Hana Kopincová, Ph.D.RNDr. Marta Míková