Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář -integrál.a diskrét.transformace (KMA / ST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ST - Seminář -integrál.a diskrét.transformace, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky1. Vstupní test, Laplaceova transformace v reálném oboru - definice a její užití.2. Vlastnosti Laplaceovy transformace. Slovník Laplaceovy transformace.3. Inverzní Laplaceova transformace.4. Užití Laplaceovy transformace k řešení diferenciálních rovnic.5. Aplikace Laplaceovy transformace v elektrotechnice, použití LT v Matlabu.6. Písemná práce.7. Vlastnosti komplexních funkcí.8. Transformace Z, definice a její užití.9. Vlastnosti Z transformace. Slovník Z transformace.10. Inverzní Z transformace.11. Užití Z transformace k řešení šiferenčních rovnic.12. Aplikace Z transformace v elektrotechnice, použití ZT v Matlabu.13. Písemná práce

Získané způsobilosti

Úspěšný absolvent tohoto předmětu bude schopen především:- znát definici, vlastnosti a slovník Laplaceovy transformace a transformace Z,- použít transformace k řešení diferenciálních a diferenčních rovnic.

Literatura

Polák, Josef. Integrální a diskrétní transformace. 3.,přeprac. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2002. ISBN 80-7082-924-9.

Požadavky

Požadavky na studentaV průběhu semestru se píší dvě zápočtové práce.1. zápočtová práce se píše cca v 6. výukovém týdnu, 2. zápočtová práce cca ve 13. týdnu. Pro získání zápočtu je třeba:1) z každého příkladu v každé písemce získat aspoň 1 bod,2) získat více než 55% z celkového počtu bodů.

Garant

Doc. Ing. Josef Daněk, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Egermaier, Ph.D.