Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tech. a org. aspekty katast. nemovitostí (KMA / TOKN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / TOKN - Tech. a org. aspekty katast. nemovitostí, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kompetence státních orgánů zeměměřictví a katastru nemovitostí:Zákon č.2/1969 Sb., ve znění pozdějších předpisů.Zákon č.359/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů.Zásadní novela zákona č.359/1992 Sb., zákonem č. 175 / 2003 Sb.Nejdůležitější ustanovení organizačních a jednacích řádů orgánů zeměměřictví a katastru nemovitostí (ČÚZK, ZKI, ZÚ, KÚ). Organizační schemata.Zákony č.265/1992 Sb. a 344/1992 Sb. (oba ve znění pozdějších předpisů) a jejich konfrontace s návrhem nového katastrálního zákona (2002).Novela vyhlášky ČÚZK č. 26/2007 Sb.Spolupráce katastrálních úřadů s pozemkovými úřady a Pozemkovým fondem.Koncepce rozvoje resortu ČÚZK do roku 2010.Koncepce digitalizace katastru nemovitostí.Státní informační a telekomunikační politika.Informační politika resortu ČÚZK.Informační systém katastru nemovitostí,projekt a realizace.Exkurze do centrální databáze katastru nemovitostí na Českém úřadě zeměměřickém a katastrálním v Praze.Zákon o geodézii a kartografii č.46/1971 Sb.Zákon o zeměměřictví č.200/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů.Aktivity Komory geodetů a kartografů.Etický kodex zeměměřiče.Vyhláška ČÚZK č.31/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů.Nařízení vlády České republiky č.430/2006Sb.Národní geoinformační infrastruktura České republiky.Předpoklady ke zkoušce odborné způsobilosti úředně oprávněného zeměměřického inženýra.Portál veřejné správy. Informační systémy veřejné správy. Základní registry ISVS.INSPIRE. Přehled otázek ke zkoušce. Konzultace.

Získané způsobilosti

Absolvent magisterského studia se bezpečně orientuje v organizaci státní správy zeměměřictví a katastru nemovitostí, v cílech a metodách významných projektů resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního a je usměrňován k budoucímu získání úředního oprávnění pro potvrzování výsledků zeměměřických prací.

Literatura

http://katastr.cuzk.czhttp://www.cuzk.czKoncepce digitalizace katastru nemovitostí. Zpravodaj ČÚZK, 1994, č. 2. Vyhláška ČÚZK č. 31/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Předmět je ukončen ústní zkouškou, která není podmíněna zápočtem.

Garant

Ing. Karel Janečka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karel Janečka, Ph.D.Ing. Karel Janečka, Ph.D.