Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD systémy ve stavitelství 2 (KME / CVP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / CVP2 - CAD systémy ve stavitelství 2, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden: Úvod do CAD technologií ? připomenutí nástrojů a postupů v běžných projekčních programech, přechod na stavařské nástavby.2. týden: Pracovní prostor, odlišnosti a změny zadávání, výšky, roviny řezu.3. týden: Svislé prvky (stěny, sloupy, průvlaky), zadávání materiálů, definice stylů.4. týden: Otvory a výplně otvorů (okna, dveře), detaily ukončení otvorů.5. týden: Vodorovné nosné prvky ? desky, otvory v deskách. Střechy a střešní desky.6. týden: Schodiště, typy schodišť, pravidla pro kreslení a zobrazení schodiště.7. týden: Zápočtový test (jednopatrový objekt ve 3D)8. týden: Zařizovací předměty, nábytek.9. týden: Spojování více pater, nastavení vícepodlažního objektu, reference a aktualizace10. týden: Vytváření řezů a pohledů, úprava problematických detailů čarami.11. týden: Rendrování, realistické zobrazení, výstupy12. týden: Osvětlení, kamery, procházení objektu.13. týden: Zápočtový týden - prezentace výsledků samostatných projektů.

Získané způsobilosti

Student:- porozumí principu projektování konstrukcí ve nástavbě CAD systému pro stavebnictví- je schopen zpracovat ve 3D jednoduchý projekt objektu úrovni studie / DUR- rozumí principům kreslení bloků, nastavování stylů- umí přiřazovat materiály a tvořit 3D pohledy- aplikuje znalosti pro generování výstupů v požadovaném měřítku- volí vhodné prostředky pro vytvoření celistvého projektu odpovídající úrovně

Literatura

Horová, Iva. 3D modelování a vizualizace v AutoCADu. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0900-3.Fořt, Petr; Kletečka, Jaroslav. AutoCad 2006 : učebnice. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1014-1.Trunec, Štěpán; Kácha, Tomáš. Autodesk architectural desktop : názorný průvodce pro verze 2004-2006. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0954-2.Finkelstein, Ellen. Mistrovství v AutoCADu. Vyd. 1. Brno : CP Books, 2005. ISBN 80-251-0567-9.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zakreslení jednoduchého jednopodlažního objektu při zápočtovém testu. Vypracování a prezentace samostatného projektu na odpovídající úrovni včetně 3D grafických výstupů.

Garant

Ing. Martin Šolc