Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomová práce stavitelství (KME / DPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / DPS - Diplomová práce stavitelství, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vypracování diplomové práce je nutnou podmínkou pro konání státní závěrečné zkoušky magisterském oboru studia oboru StavitelstvíTéma práce zadává oborová katedra, a to na začátku 3. semestru navazujícího studia. Vedoucí práce předá studentovi podrobné pokyny, jak k diplomové práci přistupovat po stránce odborné a metodické a předá harmonogram zpracování. V první části zpracování projektu s student seznamuje s odpovídající literaturou a provádí návrh stavby včetně výběru vhodných metod zpracování. O své činnosti průběžně referuje vedoucímu projektu. Druhá část je věnována vlastním konzultacím s vedoucím diplomové práce, sepisování, úpravám následnému dokončování diplomové práce. Předpokládaný rozsah je 40 -60 stran včetně výkresů.Obsahová náplň práce je vybrána z následujících činností:- návrh stavby a provozní řešení- architektonické řešení- technicko stavební a materiálové řešení stavby- návrh nosné konstrukce a zajištění její požadované spolehlivosti- požárně bezpečnostní řešení- řešení energetických a ekologických systémů ve stavbě- umístění a napojení stavby v území- příprava a realizace stavby- ekonomické hodnocení stavbyFormální náplň zahrnuje- stavební výkresy odpovídající rozsahu zadání- odborné výpočty- textové zprávy- kompletace práce

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen samostatně řešit náročnější technické otázky návrhu a realizace pozemních staveb, při splnění požadavků na mechanickou odolnost a stabilitu konstrukcí, požární bezpečnost, hygienu, ochranu zdraví a životního prostředí, bezpečnost při udržování a užívání včetně bezbariérového, ochranu proti hluku a energetickou úspornost staveb. Absolvent bude mít přehled o platné stavebně technické legislativě, aplikacích moderních i tradičních stavebních materiálů a technologických postupů v nové výstavbě i rekonstrukcích stávajícího stavebního fondu.

Literatura

Dle zadání diplomové práce. Dle zadání diplomové práce. Law of Building and related prescripts. Law of Building and related prescripts. Literature the library directory. Literature the library directory. Recomended by contents of the diploma work. Recomended by contents of the diploma work. Tecnical Standards and noticek. Tecnical Standards and noticek.

Požadavky

Respektování stanoveného obsahu a rozsahu práce, časového harmonogramu a pokynů vedoucího diplomové práce.Předložení práce na odpovídající odborné, obsahové a formální úrovni.

Garant

Doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D.