Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování matlabem (KME / MATL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / MATL - Modelování matlabem, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

MATLAB jako prostředí a programovací jazyk. Grafické zobrazování rovinných a prostorových křivek a ploch včetně animace. Grafické uživatelské rozhraní. Využití MATLABu jako prostředku k numerickému a symbolickému řešení problémů lineární algebry a matematické analýzy. Polynomy. Aproximace a interpolace funkcí. Řešení počátečních úloh popsaných obyčejnými diferenciálními rovnicemi. MATLAB jako prostředek statistického zpracování dat a optimalizace. Řešení problémů rovnováhy a pohybu hmotného bodu.

Získané způsobilosti

Student bude znát základy programování ve výpočetním prostředí MATLAB.Student bude schopen implementovat úlohy z technické praxe ve výpočetním prostředí MATLAB.Student bude schopen analyzovat a interpretovat výsledky jednoduchých úloh technické praxe na základě řešení ve vlastním kódu implementovaném ve výpočetním prostředí MATLAB.

Literatura

Stejskal, Vladimír; Okrouhlík, Miloslav. Kmitání s Matlabem. Vyd. 1. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2002. ISBN 80-01-02435-0.Heringová, B. - Hora, P. MATLAB 5.0, I. díl. Skripta ZČU Plzeň, 1994. Heringová, B. - Hora, P. MATLAB 5.0, II. díl. Skripta ZČU Plzeň, 1994. Balda, Miroslav. Úvod do MATLABu. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1995. ISBN 80-7082-206-6.

Požadavky

Zápočtová písemná práce.

Garant

Doc. Ing. Luděk Hynčík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lukáš BekIng. Štěpán DykIng. Martin FišerIng. Linda HavelkováIng. Jan HeczkoDoc. Ing. Luděk Hynčík, Ph.D.Ing. Zuzana LašováIng. Libor Lobovský, Ph.D.Ing. Jan Očenášek, Ph.D.Ing. Jan Špička