Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management staveb (KME / MEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / MEN - Management staveb, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem management a jeho základní funkce.2. Management ve výstavbě a oblasti jeho činnosti.3. Management ve výstavbě a oblasti jeho činnosti (fin. management jakosti, apod.)4. Management výstavbového projektu.5. Developerské projekty a jejich řízení.6. Ekonomika a management.7. Informační systémy stavebních firem.8. Legislativa pro stavební činnost.9. Dodavatelské systémy, obchodní vztahy.10. Veřejné soutěže a nabídková řízení.11. Facility management.12. Management bezpečnosti práce v podniku a na stavbách.13. Stavební činnost a ochrana životního prostředí.

Získané způsobilosti

Student se orientuje:- v problémech řízení staveb na všech stupních řízení- v oblasti developerských projektů, a v projektovém managementu, finančního managementu- v subdodavatelském systému a obchodních vztazích

Literatura

Novál, Hačkajlová, Nováková. Ekonomika a management. Hačkajlová, Tománková, Tatýrek, Hromada. Management výstavbových projektů. ČVUT Praha. Vytlačil, Dalibor . Projektové řízení a řízení projektů. Žáček. Teorie managementu.

Požadavky

K zápočtu:Vypracováni a odevzdání semestrálni práce s odpovídající úrovníKe zkoušce:Aktivní znalost odpřednesené látky a schopnost její aplikace v oblasti managementu staveb.

Garant

Ing. Miloslav Mašek, CSc.

Vyučující

Ing. Milan BoháčIng. Miloslav Mašek, CSc.Ing. Miloslav Mašek, CSc.Ing. Milan BoháčIng. Miloslav Mašek, CSc.Ing. Miloslav Mašek, CSc.